Face Fill

7602a89acba86ae82547881276e5ea03d479014dc82d59d866f550b43418300f
yuz dolgusu nedir 1200x400 1

For clear and vibrant facial features: What is face filler?

One of the most demanded aesthetic applications in recent years is undoubtedly face filling. Face filling, which gives a more lively, smoother and tense appearance, also provides shape or volume to the face. Facial filler consists of a substance that can dissolve under the skin, although its types vary, and that does not harm the body. Moreover, the percentage can be applied to many different points. Filling can be performed on the under-eye, lip, nose, nasolabial groove (the fold descending from the edge of the nose to the corner of the lip), over the cheekbones and cheeks. In this way, unsightly mimic lines and wrinkles are successfully removed. So, how is face filling done?

How to fill face?

The filler, which is selected according to the expectations of the person, is applied under the skin with an injector or cannula (a kind of tube). It can be applied to areas with wrinkles, as well as injected into different areas to give volume to the face, according to the person’s request. Before the procedure, which is performed in a very short time, only local anesthesia is applied to the area to be applied. Then the patient returns to his daily life within half an hour at the latest.

What is the permanence of the face filler?

Although face filling is not a permanent procedure, the duration of its permanence varies between 6-24 months, depending on the type of filling material. In addition, this period may differ according to the region where the application is made. In general, if we categorize:
  • Temporary face filling: 6-18 months
  • Semi-permanent: 2-5 years
Fill In The Form We Will Contact You
"Let's take the first step together."
icon phone

Call Us

+9 0546 576 61 91

Sıkça Sorulan Sorular

Yüz dolgusu uygulamasında kullanılan maddeler, kişinin kalıcılık beklentisine ve tıbbın gelişimine bağlı olarak değişiklik göstermiş. Buna bağlı olarak oldukça popüler olan yüz dolgusu çeşitleri var. Aşağıda günümüzde kullanılan dolgu çeşitlerini ve özelliklerini inceleyebilirsiniz: 

  • Hyaluronik asit (HA): Hayvansal kökenli olmayan ve FDA onaylı olan hyaluronik asit, günümüzde yüz dolgusu için en çok kullanılan madde. Geçici bir dolgu uygulaması sağlayan madde, güvenilir olmasının yanında cildi nemlendirme ve esnetme özelliğine de sahip. 
  • Kalsiyum Hidroksiapatit (CaHA): Yarı kalıcı dolgu maddelerinden biri olan kalsiyum hidroksiapatit, jelimsi yapısında mikro tanecikler barındırıyor. Aynı zamanda cilde uyumlu olan bu maddenin, kalıcılık süresi de ortalama 1,5 yıl. İşlem aynı şekilde tekrarlandığında kalıcılık süresi uzuyor.
  • Polikaprolakton: Yarı kalıcı bir etki sağlıyor. Ayrıca vücutta kolajen üretimini de destekliyor. Etkisi ise ortalama 1-4 yıl arası diyebiliriz. 
  • Polilaktik asit:  Yarı kalıcı dolgu maddelerinden bir diğeri. Yüzü maskeleştirmeden ve dondurmadan canlandırıcı bir etki sunuyor, ayrıca vücuttaki kolajen üretimini de destekliyor. Tedavisi kademeli bir şekilde uygulanıyor. Ortalama 3 seansta tamamlanıp yaklaşık 3 yıl kadar kalıcı oluyor.

Bu maddelerden hangisini yüz dolgusu olarak yaptırmak istediğinize, beklentilerinizi de göz önüne alıp uygulamayı yapacak olan uzmana danışarak karar verebilirsiniz.

Öncelikle yüz dolgusunun alanında uzman, profesyonel ekipler tarafından uygulanması gerektiğinin altını çizelim. Bu uygulamayı doğru bir yerde yaptırdığınız takdirde de yüz dolgusu enjekte edilmeden önce “yüz analizi” yapılır. Böylelikle kişinin yüz şekline uyumlu olacak şekilde dolgu yapılır ve hem doğal hem de kusursuz bir sonuç almak amaçlanır. 

Ayrıca önceden de belirttiğimiz gibi yüz dolgusu yapılmadan önce bölgeye lokal anestezi uygulanır ve yeteri kadar etki etmesi beklenir. Ardından cilt, antiseptik bir maddeyle güzelce temizlenir. Sonrasında belirlenen noktalardan dolgu sıvısı cilt altına enjekte edilir.

Yüz dolgusu enjekte edilmeden 1 hafta önce kişinin kullanmaması gereken ilaç ve destekler aşağıdaki gibidir: 

  • Aspirin ve kan sulandırıcı tüm ilaçlar
  • Omega 3 ve yağ asitleri
  • E vitamini
  • Ibuprofen
  • Ginseng

Yüz dolgusu sonrasında ise hızlı ve oldukça rahat bir iyileşme bir süreci başlar. Bununla beraber yüzün kendini toparlama süreci hangi bölüme dolgu yapıldığına göre değişiklik gösterir. Örneğin göz çevresi için yapılan dolgularda iyileşme 3-7 gün arasında gerçekleşirken alın bölgesindeki derin çizgiler için yapılan dolgu enjeksiyonunun 1-2 gün iyileşme süresi vardır. Yine elmacık kemikleri, dudak kenarları gibi bölgelerde de bu süre değişir. Yaptırmadan önce doktorunuzla bu konuyu görüşebilirsiniz.

Yüz dolgusunun ciddi bir yan etkisi bulunmaz. Hatta yaptıranlar bu işlemden sonra aynı gün sosyal hayatlarına geri dönebilirler. Dolgu işleminden sonra genellikle görülen yan etkiler ise hafif kızarıklık ve ödem. Ancak herkeste görülmemekle beraber bazı kişilerde hafif morluklar ve hassasiyet hissi olabiliyor.

  • 18 yaşından büyük olan,
  • Yüzünün ovalliği bozulmuş,
  • Yanakları ve elmacık kemiği belirginliğini kaybetmiş kadın-erkek herkese uygulanabilir.
  • Otoimmün hastalığı (Haşimato, lupus vb.) olan kişilere,
  • Diyabet hastalarına,
  • Kanser hastalarına, 
  • Keloid geliştirmeye meyilli olanlara önerilmez. 

Ayrıca hamilelik döneminde olan kişilere yüz dolgusu enjeksiyonunun yapılması önerilmez. Bunun en önemli nedeni de yüz dolgu maddelerinin etkisinin henüz hamileler üzerinde test edilmemiş olması.

Yüz dolgusu yaptırırken genel olarak bilinmesi gerekenler

  • Yüz dolgusu yapıldıktan sonra yüzeysel uygulamalarda 4 saat, derin uygulamalarda ise 12 saat bölgeye su temas ettirilmemeli. 
  • Dolgu maddeleri sıcaktan etkilenebilir. Bu nedenle sauna ya da hamam gibi ortamlarda çok uzun süre vakit geçirmemek gerekir. 
  • Hyaluronik asit uygulamasından sonra yüzde şişlik oluşabilir. Bu şişlik ortalama 1 haftada iner. 
  • Çok düşük fiyatlı dolgu uygulamalarına karşı temkinli olmak şarttır. Bu tarz uygulamalarda dolgu maddesinin kalitesi düşebilir.
  • Dolgu uygulaması yaptırmadan önce doktorunuza mutlaka Sağlık Bakanlığı onaylı dolgu maddesi kullanıp kullanılmadığını sormanızı tavsiye ederiz.
  • Dolgu yapıldıktan sonra etkisini korumak ve pigment değişimini engellemek için güneş kremi kullanmaya özen gösterin. 

Yüz dolgusu uygulamasıyla ilgili merak ettiğiniz her şey hakkında detaylı bilgi almak için iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz!