Şehir hayatı, stres ve yüksek tempo vücudu yoruyor, hatta daha çabuk yaşlanmaya neden olabiliyor. Yaş almak tabii ki doğal bir süreç. Fakat bu süreci hızlandırmak kimse istemez elbette! Hatta birçok kişi mümkün olduğunca yavaşlatmak adına çeşitli çözümler arıyor. Son dönemlerde bu çözümlerden öne çıkanı ise glutatyon tedavisi!
Peki glutatyon nedir ve ne işe yarar?
Glutatyon ne işe yarar?
Glutatyon, proteinin temel yapı taşlarından olan üç amino asitten oluşmakla beraber insan vücudunda doğal olarak da bulunuyor. Ancak vücuttaki glutatyon seviyesi oldukça önemli. Çünkü glutatyon, vücudun en güçlü antioksidan amino asiti.
Öyle ki son dönemlerdeki araştırmalar, glutatyonun bağışıklık sisteminin güçlü olması ve yaşam süresiyle de bağlantılı olduğunu söylüyor. Glutatyon tedavisi de vücutta ileri yaş ya da yüksek düzeyde sigara, alkol kullanımı gibi çeşitli nedenlerden azalan glutatyonu yükseltmeye fayda sağlıyor. Böylelikle siz glutatyon takviyeleri alarak sağlıklı kalmak, zinde hissetmek, bağışıklığı güçlü tutup çeşitli hastalıklardan korunmak için bir adım atmış oluyorsunuz.
Şimdi glutatyon terapilerinin nasıl uygulandığına beraber göz atalım:
Glutatyon terapisi nasıl uygulanır?
Glutatyon tedavisinin en doğru biçimde uygulanması “intravenöz” yani damardan serumla gerçekleştirilmesiyle oluyor. Uygulama toplamda 10 ya da 15 dakika kadar sürer ve ağrısız bir şekilde tamamlanmakla birlikte, insan vücuduna zarar veren toksin maddelerin etkisiz hale getirilmesini sağlıyor. Üstelik hastanın hastanede yatış yapması da gerekmiyor.
Glutatyon terapisinin kullanma seansları ve sıklığı nasıl?
Glutatyon terapisi, bir hekim gözetiminde haftada bir ya da iki kere toplamda beş doz şeklinde uygulanıyor. Ayrıca hastanın isteğine bağlı olarak ayda bir kez de yapılabilir.
Glutatyon tedavisinin yan etkisi var mı?
Son zamanların en popüler takviyelerinden olan glutatyon tedavisinin herhangi bir yan etkisi ya da komplikasyon riski bulunmuyor.
Glutatyon eksikliği nelere yol açıyor?
Başta da söylediğimiz gibi glutatyon insan vücudunda halihazırda olan bir amino asit türü. Hava kirliliği, ileri yaş ve toksin maddelerden dolayı glutatyonun azalması ise eksiklik olarak değerlendirilir. Glutatyon eksikliğinde:
- Yaşlanma hızı artar.
- Vücut kendini yenilemekte zorlanır.
- Sağlıksız bir görünüm oluşur.
- Kronik yorgunluk, cansız cilt ve saç görünümü oluşabilir.
- Kas ve eklemlerde güç kaybı hissedilir.
Sağlıklı bir vücutta yaklaşık 10 gram glutatyon bulunur. Bu seviyeyi korumak ya da düştüğü takdirde artırmak için lahana, karnabahar, enginar, soğan, tarçın ya da zerdeçal gibi besinler yense de bunlar yeterli olmayabilir. Böyle durumlarda da en sağlıklı ve kesin çözüm yolu glutatyon tedavisi yaptırmak olur.
Glutatyon ve C vitamini tedavisi beraber uygulanabilir!
IV ile damardan uygulanan glutatyon ile beraber C vitamini takviyesi de yapılabilir. Bu işlem de bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlar, aynı zamanda antioksidan etkisi yaratır.
Kimler glutatyon tedavisi yaptıramaz?
Gebeler, emziren anneler ve çocuklar üzerinde glutatyon terapisiyle alakalı çalışma yapılmadığı için bu kesimlerin tedaviyi yaptırması önerilmez. Ayrıca kanser tedavisi gören hastalar da kemoterapi ya da radyoterapi aldıkları dönemlerde glutatyon tedavisi yaptıramazlar. Ancak bu dönemi atlatan kanser hastaları vücudun kendini daha hızlı toplayabilmesi için glutatyon terapisi alabilir.
Gençleştirme uygulamalarıyla ilgili merak ettiklerinizi sormak ve daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.