Yüz Dolgusu Sonrasında Yapılması Gerekenler

Bu İçerikte Neler Var

İleri yaş, ani kilo kaybı ya da çeşitli nedenler yüz hatlarında çökme oluşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle de birçok kişi, yüzü toparlamak amacıyla dolgu ya da botoks gibi yüz kolajenini artıran yöntemlere başvuruyor. 

Dolgu ve botoks yöntemleri de gerek ameliyatsız gerek de etkileri olmaları nedeniyle çok fazla ediliyor. Ayrıca ikisi beraber uygulanabildikleri gibi ayrı ayrı da yapılabiliyor. Şimdi sadece yüz dolgusu yaptırmayı düşünenler için, işlem sonrasında yapılması gerekenlere ve yüz dolgusu yan etkilerine odaklanacağız. Başlayalım mı?

Yüz dolgusunun yan etkisi var mıdır?

Öncelikle çok merak edilen bir konuyla giriş yapalım: Yüz dolgusu sonrası yan etkileri. Şunu belirtelim ki yüz dolgusu işlemi ciddi bir risk içermez. Fakat nadiren de olsa dolgu enjeksiyonu işleminden ötürü geçici ödem, kızarıklık ya da morarmalar oluşabilir. Bu tarz yan etkiler geçicidir. Yine de böyle yan etkiler gözlemlediğinizde doktorunuza danışmanızı ve çözüm önerisi almanızı tavsiye ederiz.

Yüz dolgusu sonrası ödem nasıl geçer?

Yüz dolgusu sonrasında yüze farklı bir maddenin enjekte edilmesinden dolayı 48 saate kadar şişlik ve ödem meydana gelebilir. Fakat bu durum kalıcı olmamakla beraber, şişlikler kendiliğinden kaybolur. Yani sizin ekstra olarak herhangi bir şey yapmasına gerek kalmaz. Şişlikler indikten sonra uygulamanın yapıldığı bölge hem doğal hem de canlı görünüm kazanır.

Yüz dolgusu tedavisinden sonra dikkat edilmesi gerekenler?

Yüz dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edeceğiniz bazı noktalar halihazırda zaten rahat olan süreci çok daha kolay bir şekilde geçirmenizi sağlar. Bu konuda size yardımcı olmak için yüz dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenleri toparlıyoruz: 

  • Yüz dolgusu uygulaması öncesinde olduğu gibi sonrasında da aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması gerekir. 
  • Dolgu uygulaması sonrasında 1 veya 2 saat süreyle dik pozisyonda kalınması ve 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılması tavsiye edilir. 
  • Cilt bakımı gibi işlemler, yüz dolgusu işleminin uygulandığı gün yapılmamalı hatta bu tarz bakımlara 1 hafta kadar ara verilmelidir. 
  • Makyaj malzemeleri ve fırçalarının da yaklaşık 1 hafta kadar kullanılmaması gerekir. 
  • Yüzme havuzu gibi enfeksiyon kapma riskinin olduğu yerlerden uzak durulmalıdır. 
  • Yüz dolgusu işlemi sonrasında 4 saat yüzüstü yatmamaya dikkat edilmelidir. 
  • 1 hafta kadar diş tedavisi gibi işlemlere de ara verilmelidir. 
  • Bu dönemde parfümsüz ve renklendiricisiz eczane ürünü güneş kremleri kullanılabilir. 
  • Yüz dolgusunun yapıldığı gün aşırı alkol tüketiminden kaçınılmalıdır. Çünkü alkol, ödemi artırabilir. 

Yüz dolgusu uygulamasıyla ilgili merak ettiklerinizi sormak ve daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer uygulamalar için de diğer ameliyatsız işlemler için de web sitemizi ziyaret etmenizi öneririz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir