Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Nedir?

Bu İçerikte Neler Var

Botoks pek çok istek ve soruna pratik bir çözüm sunmasıyla son yılların popüler uygulamalarından biri. Gerek fazla mimik kullanmaktan gerek ilerleyen yaştan dolayı oluşan kırışıklıklar başta olmak üzere terleme ya da diş sıkma (bruksizm) gibi problemlere de çare oluyor. Çene botoksu olarak da bilinen masseter botoksu, çenenin iki yanında bulunan masseter kaslarına uygulanan bir botoks uygulaması. 

Bu uygulamayla V hattı/V-line botoksu da denilen Masseter botoksu, çiğneme kasına enjekte ediliyor. Böylelikle çeşitli nedenlerden büyüyen masseter kasının küçülmesi ve etkisinin zayıflaması sağlanıyor.

Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Neden Yapılır?

Masseter kasının büyümesi kişiye işlevsel olarak herhangi bir zarar vermiyor. Ancak görüntü olarak çene yanlara doğru genişlemeye başlıyor ya da kişi uykusunda stres gibi faktörlerden dolayı kuvvetli bir şekilde dişini sıkıyor. Bu da dişlerin yıpranmasına yol açıyor. 

Masseter botoksu temel olarak önceden de bahsettiğimiz uyurken diş sıkma ya da gıcırdatma gibi problemlerin giderilmesine yardım ediyor. Aynı zamanda keskin ve kare çene görünümünü de azaltıp yüze daha oval, yumuşak hatlı bir şekil veriyor.

Kimlere Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Yapılamaz?

Masseter botoksu genel olarak oldukça pratik ve zararsız bir uygulamadır. Fakat hamile ya da emziren bireyler için yaptırılması önerilmez. Ayrıca genel sağlık durumu iyi olmayan bireylerin de yaptırmaması daha uygundur.

Masseter botoksunun faydaları neler?

Masseter botoksu, yaptıran kişiye birçok fayda sağlar. Bu faydaları genel olarak aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: 

  • Çene botoksu oldukça güvenilir bir uygulama olup cerrahi herhangi bir müdahale gerektirmez. Dolayısıyla büyük bir risk taşımaz. 
  • Çene yapısını yumuşatarak daha oval yüz hatları kazandırır. Daha ince ve belirgin bir çeneye kavuşmanızı kolaylaştırır. 
  • Masseter botoksu, diş sıkma ve gıcırdatma gibi sorunlara çare olur. Bu sayede dişlerinizin yıpranmasını önler, diş sıkmadan kaynaklanan ağrılardan kurtulmuş olursunuz.

Masseter Botoks (Çene Botoksu) Ne Kadar Kalıcı?

Masseter botoksu, ortalama 3-4 ay boyunca etkili oluyor. Bu kalıcılık süresi bazı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Örneğin çene botoksunu 4-6 ay arasında tekrarladığınız sürece kalıcılık da güçleniyor.

Masseter Botoks Etkisi Ne Zaman Geçer?

Masseter botoksu ile ortaya çıkan görünüm, 3-4 hafta içinde oturuyor. Yaklaşık 4 ay içinde de etkisi yavaş yavaş azalmaya başlıyor.

Masseter Botoksundan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Masseter botoksu uygulamasının ardından aşağıdaki noktalara dikkat ettiğinizde süreci çok daha kolay geçirebilirsiniz: 

  • Botoks etkisini ortalama 1 hafta sonra göstermeye başlar. İlk günlerde farklılık hissetmediğinizde telaş yapmayın. 
  • İlk birkaç saat içinde kasları zorlayacak, çiğneme gerektiren gıdalar yememeye çalışın. 
  • Bölgeyi rahatlatmak için masaj vs. yapmayın. 

Bu konuda detaylı bilgiyi doktorunuzdan da alabilirsiniz.

Masseter Botoksunun Yan Etkisi Var Mıdır?

Masseter botoksu, bu alanda uzman bir hekim tarafından doğru doz ve teknikle uygulandığında çoğunlukla yan etki yapmaz. Alanında uzman kişiler tarafından uygulanmadığı takdirde ise botoks enjeksiyonunun yanlış kasları etkilemesi söz konusu olabilir. Bu da gülüş asimetrisi gibi sorunlar ortaya çıkarır. 

Çene botoksuyla ilgili merak ettiklerinizi sormak ve daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca botoks uygulamasıyla ilgili merak ettiklerinizi okumak için de “Botoks nedir, nasıl yapılır?” yazımıza göz atmanızı öneririz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir