Aşırı terleme sorunu gerek sosyal hayat gerek iş hayatında önemli bir problem olarak karşımıza çıkabiliyor. Üstelik bu durum sadece yaz aylarında değil, kış döneminde de birçok insanı zor durumda bırakıyor.
Günümüzde de terleme sorununu çözmek için çeşitli yöntemler uygulanıyor. Terleme botoksu da son zamanlarda, düşük riskli olması, pratikliği ve yüksek etkisiyle sıklıkla tercih edilen yöntem.
Botoks koltuk altını nasıl etkiler?
Terleme botoksu, bölgedeki ter bezlerinde aşırı terlemeye neden olan sempatik adı verilen sinirlerin uyarılmasını etkisiz hale getiriyor. Böylelikle terlemenin önüne geçilmiş oluyor.
Koltuk altı terleme botoksu nasıl uygulanır?
Yaklaşık olarak 15 dakika süren işlem öncesinde uygulama yapılacak olan bölgeye anestezik kremler sürülüyor. Uygulama yapıldıktan sonra ise günlük yaşama herhangi bir ağrı ya da acı hissi olmadan hızlıca dönülebiliyor.
Koltuk altı botoksunu kimler yaptırabilir?
Koltuk altı botoksu, aşırı terleme sorunu yaşayan kadın ve erkek herkese uygulanabilir. Botoks işlemi 18 yaş üzeri için uygun olsa da diş sıkma ya da aşırı terleme gibi problemler söz konusu olduğunda doktor kontrolünde 18 yaş altı bireylere de yapılabilir. Fakat hamilelere, sinir-kas hastalığına sahip olanlara ve emziren annelere bu uygulama önerilmiyor.
Koltuk altı botoksunun etkisi ne kadar sürer?
Koltuk altı terleme botoksunun etkisi ortalama 4 ila 6 ay kadar sürüyor. İstenilen etki ise uygulama yapıldıktan bir hafta sonra ortaya çıkıyor.
Koltuk altı botoksunun yan etkileri var mıdır?
Terleme botoksunun büyük bir yan etkisi olmamakla beraber işlem sonrasında morluk ve şişlik görülebilir. Fakat bu etkiler geçicidir. Kısa süre içinde etkileri kaybolur.