Son yıllarda en çok talep gören estetik uygulamalardan biri şüphesiz yüz dolgusu. Daha canlı, daha pürüzsüz ve gergin bir görünüm kazandıran yüz dolgusu, aynı zamanda da yüze şekil ya da hacim verilmesini sağlıyor.
Yüz dolgusu, -türleri değişmekle beraber- cilt altında eriyebilen formda, vücuda hiçbir zararı olmayan bir maddeden oluşur. Üstelik yüzde çok farklı noktalara uygulanabilir. Göz altı, dudak, burun, nazolabial oluk (burun kenarından dudak köşesine inen kıvrım), elmacık kemiği üzeri ve yanaklara dolgu ile işlem yapılabiliyor. Böylelikle göze hoş görünmeyen mimik çizgileri ve kırışıklıklar başarılı bir şekilde gideriliyor.
Peki, yüz dolgusu nasıl yapılır?
Kişinin beklentilerine göre seçilen dolgu maddesi, enjektör veya kanülle (bir nevi tüp) cilt altına uygulanıyor. Kırışıklığın olduğu bölgelere uygulanabildiği gibi yine kişinin isteğine göre yüze hacim vermek amacıyla farklı bölgelere de enjekte edilebilir. Oldukça kısa sürede gerçekleştirilen işlemden önce sadece uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılır. Daha sonra hasta en geç yarım saat içinde günlük yaşamına geri döner.
Yüz dolgusu işlemi kalıcı bir işlem olmamakla beraber kalıcılık süresi, dolgunun maddesinin de türüne göre 6-24 ay arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca uygulama yapılan bölgeye göre de bu süre farklılaşabilir. Genel olarak sınıflandıracak olursak:
+9 0546 576 61 91
Yüz dolgusu uygulamasında kullanılan maddeler, kişinin kalıcılık beklentisine ve tıbbın gelişimine bağlı olarak değişiklik göstermiş. Buna bağlı olarak oldukça popüler olan yüz dolgusu çeşitleri var. Aşağıda günümüzde kullanılan dolgu çeşitlerini ve özelliklerini inceleyebilirsiniz:
Bu maddelerden hangisini yüz dolgusu olarak yaptırmak istediğinize, beklentilerinizi de göz önüne alıp uygulamayı yapacak olan uzmana danışarak karar verebilirsiniz.
Öncelikle yüz dolgusunun alanında uzman, profesyonel ekipler tarafından uygulanması gerektiğinin altını çizelim. Bu uygulamayı doğru bir yerde yaptırdığınız takdirde de yüz dolgusu enjekte edilmeden önce “yüz analizi” yapılır. Böylelikle kişinin yüz şekline uyumlu olacak şekilde dolgu yapılır ve hem doğal hem de kusursuz bir sonuç almak amaçlanır.
Ayrıca önceden de belirttiğimiz gibi yüz dolgusu yapılmadan önce bölgeye lokal anestezi uygulanır ve yeteri kadar etki etmesi beklenir. Ardından cilt, antiseptik bir maddeyle güzelce temizlenir. Sonrasında belirlenen noktalardan dolgu sıvısı cilt altına enjekte edilir.
Yüz dolgusu enjekte edilmeden 1 hafta önce kişinin kullanmaması gereken ilaç ve destekler aşağıdaki gibidir:
Yüz dolgusu sonrasında ise hızlı ve oldukça rahat bir iyileşme bir süreci başlar. Bununla beraber yüzün kendini toparlama süreci hangi bölüme dolgu yapıldığına göre değişiklik gösterir. Örneğin göz çevresi için yapılan dolgularda iyileşme 3-7 gün arasında gerçekleşirken alın bölgesindeki derin çizgiler için yapılan dolgu enjeksiyonunun 1-2 gün iyileşme süresi vardır. Yine elmacık kemikleri, dudak kenarları gibi bölgelerde de bu süre değişir. Yaptırmadan önce doktorunuzla bu konuyu görüşebilirsiniz.
Yüz dolgusunun ciddi bir yan etkisi bulunmaz. Hatta yaptıranlar bu işlemden sonra aynı gün sosyal hayatlarına geri dönebilirler. Dolgu işleminden sonra genellikle görülen yan etkiler ise hafif kızarıklık ve ödem. Ancak herkeste görülmemekle beraber bazı kişilerde hafif morluklar ve hassasiyet hissi olabiliyor.
Ayrıca hamilelik döneminde olan kişilere yüz dolgusu enjeksiyonunun yapılması önerilmez. Bunun en önemli nedeni de yüz dolgu maddelerinin etkisinin henüz hamileler üzerinde test edilmemiş olması.
Yüz dolgusu uygulamasıyla ilgili merak ettiğiniz her şey hakkında detaylı bilgi almak için iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Sağlıklı ve mutlu günler dileriz!
© 2022 Op. Dr. Ebru Asmaz
Web Tasarım ve SEO Diji360 tarafından sağlanmıştır.